We zijn inmiddels een jaar onderweg, hoe gaat het nu met het energielabel. Wat zijn de levertijden, wat zijn de huidige regels omtrent het energielabel. In deze blog behandelen we deze onderwerpen, zo ben je weer helemaal up to date!

Wanneer heb je nu een energielabel nodig?

De regelgeving voor wanneer je een energielabel nodig hebt is in 2021 een aantal keer veranderd. Inmiddels is met de start van het nieuwe jaar hier meer zekerheid over. Vanaf het begin van 2022 is bij het plaatsen van de woning op Funda al een energielabel nodig.

Vorig jaar zou dit ook al verplicht worden, maar deze regel is door een tekort aan energieadviseurs een aantal keer uitgesteld. Nu is het echt zover en heb je een energielabel nodig bij elke vorm van adverteren (Funda, JAAP, via een website) voor verkoop van je woning.

Capaciteit van energieadviseurs

Zoals verwacht is het tekort van energieadviseurs flink aan het teruglopen. Dit komt omdat er steeds meer adviseurs worden opgeleid en de juiste diploma’s halen. Ook bij Woningkeuren hebben we niet stil gezeten. We garanderen nu dat in bijna elke regio het energielabel binnen 1 week na aanvraag gereed is.

Door de snelle levering hoef je niet eindeloos te wachten met de verkoop van je woning. Het energielabel is niet langer een struikelblok. Woningkeuren werkt in héél Nederland, in bijna elke regio kunnen we binnen 1 week het energielabel voor u registreren.

Het energielabel wordt eenvoudiger

Vanuit de Tweede Kamer is vorig jaar besloten dat het energielabel simpeler en goedkoper moet worden. Op dit moment is een werkgroep aan het onderzoeken welke factoren in de toekomst misschien geschrapt kunnen worden bij het berekenen van een energielabel. Bij minder factoren is de energieadviseur minder lang bezig met de opname en berekening van het energielabel. Dit zou uiteindelijk een gunstig effect moeten hebben op de prijs.

Bij Woningkeuren hebben we er al vanaf het begin voor gekozen de prijzen scherp te houden. Benieuwd? Hier vindt u onze actuele prijzen.

Een energielabel aanvragen doe je hier >