Blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze blogs

 

 

Frisan

Energie besparen 

De energieprijzen zijn sinds de oorlog in Oekraïne flink omhoog gegaan.

Frisan

Woningkeuren groeit snel, dat is leuk omdat we steeds meer tevreden nieuwe en vaste klanten hebben. Maar het werk moet natuurlijk wel worden gedaan.

Frisan

FACTOREN DIE HET ENERGIELABEL BEPALEN Bij Woningkeuren krijgen we veel vragen over welke factoren nu het energielabel bepalen en hoe mensen het energielabel van hun woning kunnen verbeteren. Daarom hebben we besloten deze blog aan dit onderwerp te wijden. 

Frisan

We zijn inmiddels een jaar onderweg, hoe gaat het nu met het energielabel. Wat zijn de levertijden, wat zijn de huidige regels omtrent het energielabel. In deze blog behandelen we deze onderwerpen, zo ben je weer helemaal up to date!

Frisan

Per 1 november 2021 zijn de boetes voor het ontbreken van een energielabel bij verkoop of verhuur van uw woning verhoogd.

Frisan

Vanaf 1 januari 2021 is ook voor woningen het energielabel inclusief een opname verplicht. Hiervoor kon dit nog online, inmiddels niet meer en moet er altijd een erkend deskundige langs

Een erkend deskundige inschakelen voor een energielabel, is dat echt nodig? Ja! Sinds 2015 is het verplicht voor iedere woning en ieder bedrijfspand om een energielabel te hebben.

Sharon

NTA 8800 is een nieuwe rekenmethode voor de bepaling van energieprestatie voor nieuwbouw, bestaande bouw maar ook woningbouw en bedrijfspanden. Deze nieuwe methode zal de oude BRL 9500 methode gaan vervangen.